Hoppa till innehåll

Dadelbollar

Dadelbollar

Att äta dadlar under graviditetens sista veckor är ett husmorsknep som har blivit en klassiker de senaste åren, tillsammans med hallonbladste och nattljusolja. Läs mer om det på Asabea Brittons blogg här.

Naturella dadlar är väldigt söta och inte alltid så lockande att äta rätt upp och ner. Men jag bakar gärna dadelbollar, både hemma till mig själv och barnen eller som fika att bjuda på under profylaxkurserna. Så här kommer ett enkelt recept grundrecept på dadelbollar som är gott – på riktigt!

  • 16 dadlar
  • 2 dl havregryn
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kaffe
  • Riven kokos att rulla dem i

Mixa alla ingredienser (utom kokosflingorna) till en jämn smet. Rulla till bollar och därefter i kokos. Förvara i kyl – de är godast kalla!

Receptet kan varieras i oändlighet, t.ex. genom att smaksätta med lite apelsin eller rulla i nötkross.

Jag vill understryka att du absolut inte måste äta dadlar! Kroppen behöver varken dadlar, hallonbladste eller nattljuskapslar för att kunna föda. Däremot kan många finna njutning i ritualen, förberedelsen och förstås smaken! Gynnar det din födsel är det en bonus, men är du inte dadelsugen – strunta i dem och gör något du gillar istället!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *